Wat eten we vandaag?

Bij Chr. Kdv IJgenweis besteden we veel tijd aan de maaltijden. Wij zien dit ook als een activiteit met de kinderen. De leidsters eten gezellig mee zodat de kinderen hun voorbeeld kunnen volgen.

De maaltijden van de kinderen worden geheel verzorgd. Ook de luiers en bijbehorende gangbare crème’s zijn inbegrepen.

Wij gaan zoveel mogelijk met alle kinderen aan de tafel zodat dit echt een groepsmoment is. Kinderen die nog niet in de kinderstoel kunnen zitten worden rond de tafel gezet in een wipper of in een schommelstoeltje.

Voor de broodmaaltijd vragen wij een zegen over het eten en na de broodmaaltijd danken we God voor het eten. Als we een tussendoortje eten zingen we vooraf een liedje. 


Babyvoeding

Borstvoeding dient u gekoeld mee te nemen en mag u zelf in de koelkast te zetten. 

Flesvoeding dient u zelf afgemeten mee te nemen. Flesvoeding is niet inbegrepen. Dit is omdat er een grote diversiteit aan voedingen te verkrijgen is. 

Voor baby’s tot één jaar is er de mogelijkheid een warme groentehap te eten om 16:30. Dit kunt u zelf meenemen. 

Het voedingsritme van uw baby kunt u doorgeven aan de leidsters en noteren in het schriftje. Bijvoorbeeld als uw kind brood mee mag eten of van een gepureerde fruithap overgegaan is naar kleine zachte stukjes fruit.


Wat wordt er aangeboden?

Het fruit wat wij aanbieden bestaat uit appel, peer, banaan, kiwi, druiven, komkommer en tomaat. Per seizoen wordt het aanbod aangevuld met mandarijnen, aardbeien, perzik en meloen. 

De baby’s onder één jaar bieden wij tarwe brood aan. De andere kinderen krijgen volkoren brood. Op elke boterham wordt een dun laagje smeerboter gesmeerd. 

Het beleg voor op de eerste boterham bestaat uit smeerkaas, vegetarische smeerworst, plakje kaas of plakje worst (ham/kipfilet/boterhamworst).

Na de eerste boterham wordt er een beker halfvolle melk gedronken.

Bij de tweede boterham zijn de kinderen vrij om te kiezen uit hartig of zoet beleg. Zoet beleg bestaat uit: pure pasta, pure hagelslag, appelstroop, jam of gestampte muisjes.

De kinderen vanaf twee jaar stimuleren wij om zelf hun brood te smeren.

Daarnaast bieden we volkoren crackers, rijstewafels, soepstengels, volkoren koekjes, eierkoeken en rozijnen aan. De kinderen drinken water, koude thee, verdunde diksap of limonade. 

In de feestweken wordt er weleens een uitzondering gemaakt en bieden wij de kinderen iets lekkers aan. Denk aan knakworstjes, bolletjes, pannenkoeken ed. 


Wat is niet inbegrepen

en dient u zelf mee te nemen?

Flesvoeding is niet inbegrepen. Dit omdat er grote diversiteit aan voedingen te verkrijgen is. 

Ook dieetvoeding en groentehappen zijn niet inbegrepen.