Mijn eerste dag op de groep

Ongeveer een maand voordat uw kind naar  Chr. Kdv IJgenweis komt, nemen de leidsters contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. U en uw kind maken dan kennis met de leidsters.

Tijdens het intakegesprek kunt u bijzonderheden en gewoontes van uw kind vertellen aan de leidsters. Het gesprek duurt ongeveer een half uur. 

De allereerste opvang dag van uw kind kunt u gebruiken als wendag. U brengt uw kind dan een dagdeel (ochtend) zodat uw kind rustig kan wennen aan de situatie. Een fijne wenperiode speelt een belangrijke rol in het ontstaan van een veilige basis voor het kind. Onze leidsters zullen er alles aan doen om u en uw kind op het gemak te stellen.  

Op een later tijdstip kunt u het andere dagdeel inhalen. 

Mocht het bijvoorbeeld i.v.m. werk niet mogelijk zijn om uw kind de eerste dag een dagdeel te brengen maar heeft u direct een hele dag opvang nodig dan kan dit ook. In dit geval vervalt de wendag en maakt uw kind de hele dag gebruik van de opvang. U kunt vooraf uw keuze kenbaar maken bij de leidsters. 

U word bij het ophalen van uw kind ge├»nformeerd over het verloop van de opvangdag. Tussendoor mag u gerust even bellen. 

Voor het kindje is het prettig dat het een knuffel of doekje van thuis mee heeft, dit kan houvast bieden als het getroost moet worden of bij het slapen gaan.