Wie zijn wij?


Eerst even voorstellen

Wij zijn Eveline den Dulk, moeder van vier jongens en Marion van der Velde, moeder van twee jongens en een meisje. Samen zijn wij eigenaar van Chr. Kdv IJgenweis.

In 2009 zijn wij ons kinderdagverblijf gestart. Beide hebben wij jarenlang bij een grote organisatie gewerkt en samen hadden wij de wens om een kinderdagverblijf te starten met een visie zoals wij die zelf hebben. Een kleinschalig christelijk kinderdagverblijf, met alle aandacht voor elk individuele kind. Net als thuis.

Iedereen is welkom! Ongeacht zijn of haar achtergrond of religie. 

Chr. Kdv IJgenweis heeft vijf groepen. De ‘Boefjes’, de ‘Guppies', de ‘IJgenweisjes’, de ‘Ukkies’ en de 'Binkies'. Dit zijn allemaal verticale groepen. Dit houd in dat de kinderen in de leeftijd van acht weken tot vier jaar in dezelfde groep zitten. Op deze manier kunnen de kleine kinderen van de grote kinderen leren en de kinderen kunnen elkaar helpen. Op speelse manier stimuleren wij zo de samenwerking tussen de kinderen.


Onze kenmerken

Wij werken vanuit christelijke normen en waarden. Dit geven wij vorm door naast de gebruikelijke kinderverhalen en kinderliedjes ook verhalen uit de kinderbijbel te vertellen en christelijke kinderliedjes te zingen. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de christelijke feestdagen. Ook zullen we aan bepaalde feesten bewust geen aandacht schenken, denk hierbij aan Carnaval en Halloween.

De ouders zijn de belangrijkste personen voor het opgroeiende kind. Wij vinden intensief contact met de ouders heel belangrijk. 


In het pedagogisch beleid kunt u meer lezen over onze visie en doelstelling. 

Heeft u interesse en wilt u een keer binnen kijken? Vraag dan vrijblijvend een rondleiding aan.